Gräsvårdsmaskiner expanderar i nya fräscha lokaler i Malmö

2023-02-21

Från tidigare 1 500 kvadratmeter till 5 000 nyrenoverade kvadratmeter. En av de ledande aktörerna inom den professionella grönytebranschen i Sverige, Gräsvårdsmaskiner AB, ökade ytan rejält när företaget under 2022 flyttade in i nya lokaler på Bronsyxegatan 13 i Malmö.

 

Med märken som Ransomes, Jacobsen, Cushman, EZ-GO, Smithco, Turfco, Goupil, Iseki, Bernard, Redexim och Wessex är GVM, eller Gräsvårdsmaskiner, en komplett och erfaren leverantör för alla som jobbar med grönytor.

Företagets upptagningsområde omfattar sedan några år hela landet, med fullserviceanläggningar från Sundsvall i norr till Malmö i söder, från Göteborg (Kungälv) i väster till Uppsala i öster.

Varje försäljningsställe inrymmer utställningshall, säljkontor, serviceverkstad, reservdelslager och möjlighet till mobila serviceenheter.

 

Nödvändigt med nya lokaler

– Med vårt breda maskinsortiment tillsammans med en stor geografisk närvaro är vi en pålitlig partner för våra kunder, säger Mikael Gustavsson som är VD på GVM.

Därför var det också nödvändigt att hitta nya, större lokaler i Malmö. De tidigare höll man på att växa ur.

– Här har vi en stor kontorsdel, en ljus, luftig verkstad och ett lager som fyller våra behov både som huvud- och regionkontor, säger Mikael. Dessutom har vi plats för att växa ännu mer.

Tidigare huserade här en tillverkningsindustri, men nu är lokalerna helt nyrenoverade så att de passar GVM:s verksamhet. I en del finns ett stort showroom där alla varumärken i sortimentet finns att se, något som underlättar för nya och gamla kunder.

 

Nya medarbetare

I och med att GVM de senaste åren expanderat över landet så har även personalstyrkan efter hand behövts utökas. Mikael, som tidigare nämnts, tillträdde som VD i november 2022.

Ytterligare några nya ansikten är Annicka Jönsson, som är ekonomiansvarig, och Dick Hjelmqvist, som är reservdelsansvarig. Den sistnämnda tjänsten innebär att det nu finns två kundmottagningar i Malmö, en för verkstaden och en för reservdelar. Andra har jobbat här längre, till exempel säljare Anders Nilsson, servicetekniker Agim Mucolli, verkstadsansvarige Johan Berg och verkstadsmekaniker Henrik Larsson. Henrik är jättenöjd med de nya, ljusa verkstadslokalerna.

– Det har blivit jättetrevligt här i och med de större lokalerna, inte minst när det gäller ytan. Nu är det inte så trångt och dessutom har vi tre lyftar, säger han.

 

En av Jacobsens största kunder

Jacobsen och Ransomes är två av flera märken som ingår i Textron, ett amerikanskt industrikonglomerat. De välkända klipparna har funnits med länge i GVM:s sortiment, och faktum är att man är en av Jacobsens största kunder i världen!

– Och då är vi också bland de äldsta representanterna för Jacobsen och Ransomes. Företaget bildades 1984 med fokus på just dessa, och har skapat en stor erfarenhet i huset och är till viss grad inblandade i utvecklingen av nya produkter. Och då ofta tillsammans med någon greenkeeper. Svenska greenkeepers anses ha mycket hög kunskap och utbildningsstandard, tillägger Jon Fundahn som är GVM:s produktansvarige.

 

Ny litiumdriven fairwayklippare

En av Jacobsens många modeller är green- och arenaklipparen Eclipse 360, som var den första helt eldrivna klipparen när den lanserades för ett tiotal år sen. Denna populära klippare, bland framför allt golfbanorna, finns även i en hybridversion. Då Eclipse 360 bland annat är utrustad med en programmerbar frekvens för klippning och transporthastighet är det möjligt att få en extremt hög och jämn klippkvalitet.

– Eclipse 360 har även blivit populär för fotbollsklubbar i England. Vissa fotbollsplaner ligger i bostadsområden, och den här stör inte alls som en vanlig traditionell klippare gör, avslutar Jon.

När det gäller fler nyheter från framför allt Ransomes och Jacobsen, ser GVM fram emot en helt elektriskt driven rotorklippare med extremt lång driftstid, samt en litiumdriven fairwayklippare som kommer att presenteras under 2023.

Piranha.Extend.Fields.StringField
Loading...