Iseki och Grillo nya agenturer för GVM Gräsvårdsmaskiner

2021-02-09

Fr o m den 1/1-21 tar GVM Gräsvårdsmaskiner AB över sälj- och serviceansvaret för Iseki i Sverige.

Iseki har funnits på marknaden i många år, och är kända för sin höga kvalitet och tillförlitlighet, men framför allt ergonomi och komfort.

Motorerna från 16-66 hk, Stage V, följer de senaste miljönormerna och alla motorer är godkända för HVO-bränsle.

Leveranser och service kommer att utgå ifrån GVM`s fyra anläggningar i Malmö, Kungälv, Uppsala och Sundsvall.

-Vi har under lång tid arbetat med Iseki i ett bergränsat område och känner väl till Isekis tillförlitlighet, säger GVM`s  VD Jon Fundahn.

-I vår offensiva satsning, och tillsammans med vårt redan stora produktprogram, kände vi att det var läge att ta ett större grepp och ansvar för denna välrenommerade produkt.

-Nu, med en redan stor orderstock, ser vi fram emot ett intensivt 2021.

Patrik Sonesson, försäljningschef på HCP som ansvarar för Nordenförsäljningen på Iseki är väldigt positiv till GVM`s satsning och säger,

-Det var inget svårt val att ge GVM försäljningsrätten på Iseki i Sverige när vi såg deras försäljning kraftigt öka. Dessutom är vi imponerade över företagets landsomfattande satsning på personal och serviceanläggningar. Vad gäller Iseki ser det ut som om att marknaden är mogen för en kvalitetsprodukt, som tydligt satsar både på miljön och ergonomi och förarkomfort.

-Vi på HCP arbetar intensivt för att tillgodose GVM med traktorer, i takt med inkommande order och vi ser med tillförsikt fram emot en långvarig relation. 

 

Italiensk kvalitet

Den italienska maskintillverkaren Grillo har efter ett antal år på den svenska marknaden, valt att gå vidare med GVM Gräsvårdsmaskiner AB som ny ansvarig importör.

Grillos maskinprogram är imponerande och sträcker sig från enaxlade fräsar med ett enormt tillbehörs program till självgående extremt effektiva rotorklippare/uppsamlare med högtipssfunktion på 2,5 m.

Med dessa rotorklippare/uppsamlare är Grillo marknadsledande  i Europa. Historiskt har det även sålts en stor mängd av dessa i Sverige.

Ett urval av dessa modeller, från 200 liter till 1600 liters uppsamlingskapacitet kommer att marknadsföras i Sverige av GVM.

Kapacitet, kvalitet och miljö är ledorden för Grilloprodukterna när säljstarten inleds i vår. Alla Grillos åkbara maskiner är utrustade med Stage V miljömotorer.

-Marknaden för maskiner med uppsamling är stor, säger Anders Nilsson, produktansvarig på GVM. Att hålla paradytor och kyrkogårdens grönytor fria från löv och gräsklipp är ett jättejobb. Väldigt mycket av det vanliga arbetet för hand kan effektiviceras.

-För golfsegmentet där effektivitet och kapacitet är av stor vikt, har Grillo också lyckats bra. Med en utrustning som både kan avverka de sällanklippta ytorna samt vertikalskära och samla upp t ex fairwayytor med en överkörning.

-Alla Grillos produkter innefattas av mycket innovativ teknik och företaget är tydligt i sin ambition; ”Grillo vill inte följa utvecklingen, vi vill leda den”.

-Det ska bli otroligt spännande att få visa nya och gamla kunder nyheterna för 2021.

Grillos maskinprogram kommer att finnas på alla våra anläggning from Mars månad, avslutar Anders Nilsson.

Piranha.Extend.Fields.StringField
Loading...